Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ПЕРЕХІД НА НАСТУПНИЙ РІВЕНЬ

     Реформа НУШ переходить на середні класи. З 2022 року п'ятикласники по всій країні розпочнуть навчатися за новим Держстандартом базової середньої освіти за реформою «Нова українська школа».

     Як організувати освітній процес в безпечному освітньому середовищі,    урахувати вікові особливості розвитку дітей? Як формувати компетентності, критичне мислення? Що таке наскрізні вміння, формувальне оцінювання? Як виховувати відповідальне, шанобливе ставлення до родини, навколишнього природного середовища, національних та культурних цінностей українського народу?

    Ці та багато інших питань турбують педагогів нашої громади. Адже відчувається зміна методики викладання у п’ятих класах НУШ порівняно з тим, що було раніше. Тепер воно великою мірою побудоване на спілкуванні з учнями, критичному мисленні, вільному висловленню думок, вдумливій роботі.  

     Протягом  листопада 2021 року тривало інтенсивне навчання  вчителів нашої громади, які з 2022/2023 навчального року викладатимуть  навчальні предмети в 5 класах за новим Державним стандартом базової середньої освіти НУШ.

     Працювало 3 групи:

     - 1 група - на базі опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака (регіональний тренер-педагог Світлана Козін);

     - 2 група - на базі Котелевського ОЗЗСО №4 І-ІІІ ступенів (регіональний тренер-педагог Ірина Мироненко);

     - 3 група - на базі Котелевського ОЗЗСО  №2 І-ІІІ ступенів (регіональний тренер-педагог Тетяна Лущенко)

     Активності, проведені регіональними тренерами-педагогами під час тренінгів, сприяли формуванню розуміння педагогами нових професійних ролей і завдань в контексті НУШ, взаємодії у перехідному періоді, розвитку цифрової грамотності, удосконаленню професійної компетентності вчителів.   Кожен учасник мав унікальну можливість на собі випробувати нові методи та цікаві вправи, різні форми організації навчальної діяльності; дізнатися, як підвищити внутрішню мотивацію та розвивати необхідні навички ХХІ століття.

     З педагогікою інклюзивної освіти допомогли розібратися працівники Інклюзивно-ресурсного центру Котелевської селищної ради.

    Навчання за загальним модулем підійшло до завершення. Навчання за предметно – методичними модулями продовжується…



« повернутися до списку новин