Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Використання духовно-культурних цінностей у патріотичному вихованні дітей дошкільного віку

   17 січня  2019 року на базі дошкільного навчального закладу «Пролісок» обмінювалися досвідом з молодими та малодосвідченими педагогічними працівниками дошкільних закладів району з використання духовно-культурних  цінностей  у  патріотичному вихованні  дітей   дошкільного  віку.

   В ході семінару  педагоги-дошкільники мали змогу познайомитися з організацією, основними завданнями  та засобами розвитку  духовно-культурних  цінностей  у патріотичному  вихованні дітей дошкільного  віку.

Учасники відвідали:

  •  заняття « Віночок  для  Оленки» в групі раннього віку (вихователь-методист  Лисенко О.П.), де змогли на практиці побачити, як вчити дітей  розрізняти і називати геометричні фігури; вправляти їх в умінні порівнювати  предмети, визначати величину; розуміти поняття «один - багато».
  • заняття з мовленнєвого розвитку «Калинонька-люба дівчинка»  в  групі  молодшого віку (вихователь-методист Шило О.І.), де знайомили  вихованців  з народними  символами  українського   народу; розвивали їх патріотичні  почуття; активізували  словник дітей; виховували  шану  до  українського  народу, його символіки.
  • заняття з фізичного розвитку «Спритні козачата»  в групі  середнього  віку, яке провела інструктор з  фізкультури  Гирченко М.В. На занятті розвивались  фізичні якості дітей; виховувалось  шанобливе  ставлення  до  запоріжців; прагнення  до  наслідування  їх кращих  рис  характеру.  
  •  заняття «Подорож у давню Україну» в групі старшого дошкільного віку (вихователь  Гнилосир О.Г.), на якому формувались математичні  уявлення дітей. Вихователь навчала   дітей вимірювати  речовини, предмети  народною міркою;   виховувала інтерес  до народної  математики.



« повернутися до списку новин