Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Семінар-практикум вчителів-логопедів закладів загальної середньої та дошкільної освіти району на тему «Використання інноваційних технологій в логопедичній роботі»

Багато дітей в силу свого віку ще не знають, наскільки важливо для них навчитися правильно говорити, але дорослі повинні розуміти, що навіть найменше порушення звуковимови може негативно вплинути на подальший розвиток дитини. Вчителі-логопеди постійно виконують роботу, направлену на максимальну корекцію вад розвитку мовлення дітей, працюють в тісному контакті з педагогами, надають консультації педагогічним працівникам і батькам щодо використання спеціальних методів та прийомів з надання допомоги дітям, що мають недоліки у мовленні.

16 січня 2019 року на базі Котелевської ЗОШ № 2  був проведений семінар-практикум вчителів-логопедів закладів загальної середньої та дошкільної освіти району на тему «Використання інноваційних технологій в логопедичній роботі».

З даного питання перед учасниками семінару виступили методист районного методичного кабінету Даценко І.М.,  вчителі-логопеди Литвиненко Ю.І., Шило І.М., Ряжко В.М., Запорожченко Н.М., Салівон Ю.В., Лучанінова Л.В., Гарькавенко Л.. Вчителі-логопеди показали відпрацьовані прийоми та методи  роботи, а саме з сміхотерапії, мнемотехніки, Су-джок терапії, аромотерапії, логоритміки, біоенергопластики.

Методист районного методичного кабінету Даценко І.М. та учителі-логопеди активно брали участь в обговоренні теоретичної частини, практичних вправ, аналізували переглянуті види діяльності, розглянули проблеми, з якими зустрічаються фахівці.

Всі учасники семінару отримали комплект матеріалів для допомоги в організації та проведенні корекційноїроботи. З професійним інтересом сприйняли вчителі-логопеди методичні рекомендації і практичні поради щодо планування та організації роботи.

 



« повернутися до списку новин