Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Підведено підсумки відбіркового етапу обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності «Веселка»

    Обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Веселка» –наймасовіший щорічний захід, основними завданнями якого є:  виявлення та підтримка талановитих дітей та підлітків, висвітлення багатогранності творчої особистості, піднесення національних традицій, формування у дітей поваги до національної культурної спадщини. Пандемія вносить свої корективи, тому цьогорічний І (відбірковий) етап конкурсу «Веселка» відбувся у дистанційному форматі. Журі переглянуло 38 відео-виступів учасників з 5 закладів загальної середньої освіти та Будинку дитячої та юнацької творчості у вокальному, хореографічному, інструментальному, декламаторському, оригінальному жанрах.

    Аналіз онлайн-виступів учасників огляду-конкурсу засвідчив, що навчальними закладами проведена організаторська робота зі створення умов для розвитку художньої творчості школярів, їх талантів та обдарувань, відродженню та збереженню скарбів української народної культури.

    Переможцями І (відбіркового) етапу обласного конкурсу художньої самодіяльності учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Веселка» стали:

у номінації «Вокальний жанр»:

- Бугрій Оксана, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості;

- ансамбль «Цілюще джерельце» Будинку дитячої та юнацької творчості;

у номінації «Інструментальний жанр»:

- Бугрій Оксана, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості;

у номінації «Малі театральні форми»:

- Зінченко Анастасія, учениця Котелевського ЗЗСО №4 І-ІІІ ступенів;

- Абрамова Анна, учениця ОЗ Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака.

    Юні артисти вразили членів журі як оригінальністю, так і емоційністю виконання. Тому  визначено ще і кращі номери огляду-конкурсу, виконавці яких отримають грамоти відділу освіти та молоді.

    Номери переможців направлені на ІІ обласний етап конкурсу.

 



« повернутися до списку новин