Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Готуємося до зовнішнього незалежного оцінювання

    20 жовтня 2021 року на базі гімназії №1 імені С.А.Ковпака вчителі  української мови й літератури закладів освіти Котелевської громади обмінювалися досвідом з теми «Зовнішнє незалежне оцінювання: аналіз проблем та шляхи їх вирішення».  

  

    ЗНО – це інструмент для вимірювання навчальних досягнень. Із тестами ЗНО не потрібно змагатися, до них слід готуватися. І саме про те, як це робити на уроках мови та літератури, йшлося на семінарі. Валентина Товма, керівник спільноти філологів, у формі презентації ознайомила присутніх із нормативно-правовими документами ЗНО-2022, деякими особливостями його проведення, структурою сертифікаційних робіт, різноманітними видами завдань (традиційними та новими), власними напрацюваннями щодо підготовки учнів до ЗНО. Особлива увага була приділена аналізу та виконанню компетентнісних  кластерних завдань з української мови та літератури.

    Наталія Пономаренко, вчитель словесності з Котелевської гімназії №1, поділилася досвідом перевірки сертифікаційних учнівських робіт відкритої форми з короткою  й розгорнутою письмовою відповіддю (ЗНО-2021року), ознайомила колег із сучасними підходами щодо аналізу текстів, практично залучивши учителів-словесників до виконання завдань.

    Не залишилося поза увагою й питання змішаного та  дистанційного навчання, адже особливим викликом цього року була й залишається проблема якісного надання освітніх послуг в умовах невпинного загострення епідемічної ситуації в країні. Корисні й цікаві методичні напрацювання щодо викладання української мови й літератури в умовах дистанційної роботи з дітьми  презентувала вчитель гімназії Таїса Чекіна.

       

    Вчителі-філологи обговорили також інші актуальні питання своєї роботи:  участь школярів у 2021-2022 навчальному році в мовно-літературних конкурсах, у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності 9 листопада 2021 року.

    



« повернутися до списку новин