Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Котелевщина відзначила День визволення

   13 вересня 2019 року учнівські та педагогічні колективи закладів освіти району взяли участь у традиційному святі «Квітуй, піснями подвиг прославляй, наш славний ковпаківський край!» з нагоди 76-ї річниці визволення Котелевщини від нацистських загарбників, дня селища Котельва та 100 - річчя партизанського руху на Полтавщині. 

  Традиційно відбулась урочиста хода та покладання квітів до пам’ятників Скорботної матері та С.А.Ковпака.

 

   Програма свята була надзвичайно насичена. Ще зранку освітяни почали працювати над масштабною квітковою композицією «Квітує карта України», яка розмістилась на площі І.Спичака. До оформлення даної композиції долучились дошкільні заклади "Пролісок", "Дзвіночок", "Берізка", "Барвінок", Котелевські школи №2, №4, №7, гімназія №1 та працівники районного методичного кабінету.

   В цей день учні та вчителі Котелевської ЗОШ №4 організували Олімпійський біг та флешмоб у рамках Олімпійського тижня, що проходить у закладах освіти району.

   Новинкою цьогорічного дійства стали майстер-класи народних умільців та фахівців з різноманітних видів діяльності, до яких долучилися і педагоги та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. Наші учасники творчо та креативно продемонстрували майстер-клас з виготовлення дитячих сувенірів, прикрас та магнітів, за що отримали почесну нагороду.

 

   Також цього дня вперше відбувся відкритий регіональний фестиваль пісні «Моє рідне село», учать в якому взяли учні селищних шкіл №2, №4 та гімназії №1.

 

   Вже вдруге до Дня визволення Котелевщини відбувається нагородження переможців районної премії імені С.А.Ковпака. Цього року у номінації «Урок мужності» дипломом лауреата та сертифікатом на грошову премію нагороджена Петренко Таміла Олексіївна, заступник директора з виховної роботи Котелевської гімназії № 1 імені С.А.Ковпака – за значний особистий внесок у практичне втілення ідей військово-патріотичного виховання, формування у молоді національного світогляду. Крім цього, творчий колектив гімназії під керівництвом Таміли Олексіївни з композицією «Слава героям» посів І місце у обласному конкурсі на кращий захід з національно-патріотичного виховання.



« повернутися до списку новин