Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Семінар - практикум вчителів предмету «Захист Вітчизни»

    Питання патріотичного виховання молоді завжди було і залишається одним із найважливіших. Патріотичне виховання – це не мода, не робота одного дня чи навіть року. Досвід роботи шкіл показує, що виховання учнів  у дусі постійної готовності до захисту своєї Вітчизни необхідно проводити систематично,цілеспрямовано та наполегливо.

   Так, згідно з планом  методичного кабінету відділу освіти, сім’ї та молоді Котелевської РДА  на 2018/2019 навчальний рік 18 жовтня 2018 року на базі Деревківської  ЗОШ відбувся семінар - практикум вчителів предмету  «Захист Вітчизни» («Основи медичних знань») з теми  «Національно-патріотичне виховання особистості у навчальному закладі як стратегічне завдання школи: здобутки, пошуки та перспективи».

   Під час теоретичної частини розглядались такі актуальні питання :

1. Форми  і   методи   роботи  щодо  удосконалення  військово-патріотичного  виховання  в  школах  району (Петренко С.Л., голова РМО вчителів з предмету  «Захист Вітчизни»).

2. Про проведення уроків мужності в навчальних закладах (Даценко І.М., методист РМК).

3. З досвіду  використання  матеріалів  історії  рідного  краю  у національно-патріотичному  вихованні (Лисаченко Ю.Ф., вчитель предмету «Захист Вітчизни» Деревківської ЗОШ).

На завершення учасники семінару  обмінялися враженнями, обговорили проблеми та досягнення організації заходів з військово-патріотичного виховання у своїх навчальних закладах.  

   А також проаналізували  низку методичних прийомів, які сприятимуть активізації пізнавальної діяльності старшокласників, набуттю ними практичних навичок.  

Учасники семінару мали змогу відвідати  Музей історії села Деревки.

На завершення семінару-практикуму були прийняті рекомендації.



« повернутися до списку новин