Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Громада очима котелевських школярів

     У листопаді 2020 року було оголошено ІІІ обласний конкурс творчих робіт для школярів та юнацтва «Громада моєї мрії» та обласний конкурс декоративно-ужиткового мистецтва серед дітей шкільного віку Полтавської області «Самоврядування очима дітей».

    Конкурси організовано з метою активізації участі молоді у розвитку місцевої громади, сприяння формуванню громадянських компетентностей, висвітлення школярами розуміння дії місцевого самоврядування шляхом створення творчих проектів у різних видах мистецтва, що сприяє підвищенню рівня патріотизму.

    До підготовки проєкту на конкурс «Громада моєї мрії» значних зусиль приклали школярі Котелевського закладу загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів. Під керівництвом заступника директора з виховної роботи Чупилко Діани учні (Олефір Таісія, Вилупко Яна, Долинська Діана, Рудик Діана) підготували творчий проєкт «Шкільний ландшафт». На думку авторів проєкту, осередком громадянського, трудового, екологічного та естетичного виховання є шкільне подвір'я, яке потребує оновлення. Учні внесли пропозиції щодо побудови «Класу на свіжому повітрі», облаштування шкільних клумб та заміни асфальтового покриття. Даний проєкт компетентним обласним журі було відібрано для фінального етапу, на якому учасники успішно його захистили. Результатом копіткої роботи є диплом ІІІ ступеня у категорії «Колективна діяльність».

    У конкурсі «Самоврядування очима дітей» нашу громаду представила юна вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості Бугрій Оксана. Спільно з керівником гуртків Лесею Колевид підготовлено яскраву творчу роботу під назвою «Сонця світло у громаді – будуть діти цьому раді!» у техніці біокераміка. 15 лютого 2021 року підведено підсумки і дану роботу високо оцінили на обласному рівні. Серед 150 учасників з усієї області Оксана Бугрій виборола І місце у середній віковій категорії (10-12 років).

     Приємно, що учнівська молодь добре розуміє, що їх майбутнє - в їх руках та прагне включатися в суспільне життя.



« повернутися до списку новин