Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

З ПОЧАТКОМ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

     Щороку, розпочинаючи новий навчальний рік, ми стикалися з різними викликами, і в умовах повномасштабної війни ми розпочинаємо його вже вдруге.

     Щира подяка всім, хто так мужньо тримав освітній фронт у минулому навчальному році.

     Сьогодні, наполегливо підтримуючи наших захисників і надалі маємо з подвійною енергією і силою працювати. На нас всіх покладено надзвичайно відповідальну місію – бути надійною опорою для фронту. Саме діти цієї війни через декілька десятиліть будуть будувати Україну новою. Наше завдання як педагогів – навчити підростаюче покоління, допомогти їм стати освіченими, відповідальними, патріотично налаштованими. Адже неперервність освітнього процесу – головний чинник нашого динамічного розвитку як мирної, сильної, суверенної, європейської держави.

     Знаково, що, незважаючи на сучасні виклики, навчальний рік ми розпочинаємо традиційно – 1 вересня. Ми добре усвідомлюємо, буде непросто, світній процес перериватимуть звуки сирен і потік тривожних новин. Але ми впевнені, що всі теперішні випробування зроблять нас сильнішими, ще більш мотивованими та єдиними у прагненні змінити життя на краще.

     Котелевська селищна рада робить все для того, щоб забезпечити безпечне освітнє середовище учнів та вихованців, гідні умови праці освітянам у часи воєнного стану. 

   І цьогоріч на освітньому фронті буде гаряче. Тому що ми відстоюємо одне з найголовніших прав дітей громади та дітей, які переїхали на Котелевщину з тимчасово окупованих територій. Це право на освіту: якісну, доступну, та головне - безпечну. Тож багато уваги було приділено обладнанню укриттів у закладах освіти, розробці алгоритмів дій в різних ситуаціях. Ми робимо все, щоб максимально зменшити ризики, допоки існує хоча б найменша небезпека з боку російського агресора.

     День знань – подія всіх хто вчиться і навчає, хто виряджає до школи і зустрічає з неї, хто щодня везе шкільним автобусом, хто спонукає до творчості та спортивних перемог, хто допомагає зрозуміти прості та вічні істини, завдяки яким з маленької людини формується особистість. Це свято стосується кожної родини, адже людина без знань, як безкрилий птах: не може злетіти, щоб досягти високої мети в житті.

     Тож, здоров’я усім нам, добра, терпіння, натхнення в роботі, нових професійних здобутків та віри у нашу перемогу!



« повернутися до списку новин