Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Рідний край як основа формування високодуховної особистості

 Тема вивчення рідного краю рідного краю завжди була, є і буде актуальною для всіх поколінь. Для тих, хто цікавиться його історією, культурою, літературою, мовою, звичаями і традиціями. Поки люди пам’ятають свій родовід, своє коріння, доти живе нація; живе країна з іменням того народу, який несе в собі вогонь рідного краю і передає його своїм нащадкам.

 Тож не випадково березневий практичний семінар учителів зарубіжної літератури та російської мови  на базі Більської ЗОШ пройшов саме за темою: «Рідний край як основа формування високодуховної особистості».

Гостинно зустріла учасників семінару заступник  директора школи з виховної роботи Стародуб С.Є., яка відразу провела екскурсію, познайомила з історією школи, з новобудовою – спортивним майданчиком, з затишними кімнатами і коридорами закладу.

Вчитель зарубіжної літератури Верблюд О.М. підготувала цікавий і змістовний експрес-щоденник «Талановиті люди села». Під час розповіді про археолога Гавриша П.Я. прозвучали вірші поетеси Євдокії Гладкої, уродженки села Більськ, «Минувшина» та рондель

 

УСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З РІДНОГО КРАЮ

Усе починається з рідного краю,

Де ти народився й піднявся з колін.

І вольному воля –  до різних сторін,

А терен, калина і вишня – розмаєм.

 

Як серце, любов’ю налите, палає,

Вчуваючи пісню краян навздогін.

Усе починається з рідного краю,

Де ти народився й піднявся з колін.

 

Дитинство на хвилях синявих зринає.

Пружиниться сонце і лагідно кидає тінь.

А батьків поріг соколят надихає,

Мов заповідь перша для всіх поколінь:

«Усе починається з рідного краю».

 

Словесники дізналися багато цікавого і нового від бібліотекаря сільського будинку культури Огурцової Н.О., яка  до розповіді залучила й книжкову виставку «Наші славні земляки». 

Далі на учасників семінару чекала арт-зустріч з місцевою поетесою Ольгою Бовдир, яка надала багатий відеоматеріал про свою поетичну і пісенну творчість, а також прочитала для гостей улюблені вірші зі збірки «Струна» та кілька нових поезій. Пані Ольга люб’язно подарувала кожному свою першу книгу віршів з автографом.

 По закінченні зустрічі з цікавими людьми голова МО  Кашуба Є.І.довела до відома учасників зібрання інформацію про конкурсний відбір підручників для 11 класу. Були прийняті відповідні рекомендації.

Словесники отримали велике емоційне і духовне задоволення від проведеного семінару. Кожен пережив почуття гордості за рідний край. Пробудилося прекрасне бажання творити і радіти життю!

 

 

  Кашуба Є.І., голова РМО

 



« повернутися до списку новин