Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

ОЗДОРОВЧИЙ ПЕРІОД ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ДІЙШОВ ДО ЗАВЕРШЕННЯ

     Для школярів це була чудова можливість відпочити,  розважитись, з  користю  провести  частину канікул та побачитись з однокласниками, за якими встигли скучити за період дистанційного навчання. 

     Тож, завдячуючи нашим Збройним Силам України, дітлахи оздоровлювались у 6 пришкільних таборах з 01 по 20 червня, як і планувалось. Для учнів 1-4  класів працювали табори з денним перебуванням, якими охоплено 384 дитини. Для 375 учнів 5-10 класів організовано літні школи розважально-пізнавального дозвілля. Також функціонував табір праці та відпочинку, яким було охоплено 25 членів шкільного лісництва при Котелевському ОЗЗСО №4.

    До програми оздоровлення було включено різноманітні форми виховної, навчальної та пізнавальної діяльності із врахуванням вікових особливостей дітей, їхнього творчого, інтелектуального і фізичного потенціалу: це і Олімпійські дні, тематичні кольорові дні, мовні табори, показові зустрічі з лікарями, працівниками поліції та рятувальниками, волонтерська діяльність (плетіння маскувальних сіток), майстер-класи, спортивні локації, руханки, програми з аніматорами та різними казковими персонажами. Школярі мали змогу помилуватися красотами природи Більського городища, відвідати гончарну столицю України с. Опішня, здійснити місцеві екскурсії до ФГ «Еко-Маяк», СТОВ «Скіф», відвідати один з найбільших контактних зоопарків в Україні «Екопарк Ковалівка», пройтися туристичними стежками Котелевщини та інше.

    Учні  стали активними  відвідувачами Цифрового освітнього центру, який нещодавно відкрився на базі БК «Скіфія». Там мали змогу отримати психологічну підтримку, відвідати клуби за інтересами: настільні ігри, «Я – лідер», «Мистецтво», Клуб цікавої української мови, Клуб досліджень та біології, Клуб англійської мови.

    До організації змістовного дозвілля та відпочинку школярів були залучені педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, керівники гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості, тренери-викладачі Дитячо-юнацької спортивної школи «Юність».

     У зв’язку з тим, що під час військового стану значна кількість дітей дошкільного віку, зокрема старшого, не мали можливості відвідувати дошкільні заклади, місцевою владою було підтримано пропозицію щодо підготовки майбутніх першокласників на базі закладів загальної середньої освіти. Тож, своєрідною інновацією  цьогорічної оздоровчої кампанії стали пришкільні табори для майбутніх першокласників, які відвідували 46 майбутніх школяриків ОЗ Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака та Деревківського ЗЗСО. Малеча мала можливість підготуватися до школи, ознайомитися з режимними моментами, познайомитися з майбутніми однокласниками. Вчителями проводились різноманітні підготовчі вправи на розвиток письма, мовлення, моторики та ін..

    Невід’ємною складовою повноцінного оздоровлення в таборах було збалансоване дворазове харчування  для дітей на безкоштовній основі, кошти на яке виділено з  місцевого бюджету.

    Хороші враження та позитивні емоції дітей – найголовніший успішний результат роботи організаторів, які до оздоровлення школярів докладали максимум зусиль, щоб наші діти відпочили, набралися енергії і з новими силами ступили на дорогу знань 1 вересня.

   Літні канікули в розпалі... За вікном +30... Війна зменшила наші можливості повноцінно відпочивати. Але ми не втрачаємо віру в перемогу, продовжуємо жити і працювати на благо нашої країни та заради мирного майбутнього наших дітей. Нехай вони про війни і ворожнечі дізнаються лише з книг і ніколи не побачать ці біди наяву. Пам’ятаймо про безпеку під час літніх канікул і наближаємо перемогу разом.

 

 



« повернутися до списку новин