Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Зустріч з фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру

   17 вересня 2019 року відбулося засідання круглого столу на тему «Інклюзивно-ресурсний центр: мета, завдання, шляхи співпраці», яке провела директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Гронська Оксана Вікторівна.

  Захід організовано з метою ознайомлення з діяльністю інклюзивно-ресурсного центру, окреслення шляхів співпраці фахівців центру з психологічними службами закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

   В засіданні круглого столу взяли участь практичні психологи, соціальні педагоги, вчителі-логопеди закладів освіти району, працівники районного методичного кабінету.

  Оксана Вікторівна розповіла про діяльність Центру, основні завдання, нормативно-правове забезпечення установи. Більш докладно та розгорнуто були висвітлені питання стосовно проведення комплексної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Розкрито питання організації корекційно-розвиткової роботи та психолого-педагогічного супроводу таких дітей. Окреслено шляхи співпраці між фахівцями Центру та працівниками закладів освіти для надання якісних освітніх послуг.

  Подальша зустріч пройшла у форматі «Запитання-відповідь», адже питання забезпечення якісного психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами є актуальним майже у кожному закладі освіти.

  До обговорення поставлених питань долучилися фахівці ІРЦ: практичний психолог Даценко Ірина Миколаївна та вчитель-дефектолог Балала Марина Олександрівна.

  Співпраця фахівців ІРЦ з психологічною службою закладів освіти дасть змогу створити оптимальні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі. 



« повернутися до списку новин