Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

ДОЛАЄМО ГЕНДЕРНІ СТЕРЕОТИПИ

30 березня делегація освітян з числа завідуючих закладів дошкільної освіти, заступників директорів закладів загальної середньої освіти громади, практичних психологів, соціальних педагогів, вчителів «Основ здоров’я» взяла участь у презентації Гендерного центру Національного університету «Полтавська політехніка» імені Юрія Кондратюка.

Подібний центр є першим на Полтавщині. Мета діяльності - освітній простір без гендерних стереотипів та дискримінації.

Центр надаватиме інформаційну, освітню та науково-практичну допомогу щодо впровадження ґендерних підходів у діяльності науково-педагогічних працівників, працівників та учнів закладів освіти, студентів, захисників, захисниць, членів їх родин, ВПО, постраждалих від воєнних дій, правоохоронних органів та співробітників служби судової охорони.

Учасники делегації відвідали одну з представлених локацій, де інспектори патрульної поліції провели тренінг з домедичної допомоги.

То ж чим корисним стане Гендерний центр саме для освітян:

✅підвищення рівня гендерної грамотності педагогічних працівників;

✅організація та проведення заходів з домедичної та вогневої підготовки для педагогічних працівників;

✅проведення семінарів-тренінгів для педагогів;

✅подолання гендерних стереотипів у дітей та підлітків щодо вибору майбутньої професії;

✅психодіагностика учасників освітнього процесу;

✅сприяння у створенні сучасного освітнього середовища для подальшого професійного розвитку та самореалізації учасників та учасниць освітнього процесу, в якому будуть створені умови для забезпечення рівних прав чоловіків та жінок.



« повернутися до списку новин