Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

«ТВОРИ ДОБРО ЗАВЖДИ І ВСЮДИ»

Гучно промайнув у закладах освіти «Весняний Тиждень Добра-2023». Це – волонтерська акція, метою якої є спільна реалізація численних доброчинних, корисних справ для тих, хто їх потребує, привернення уваги громадськості до важливої ролі волонтерської допомоги в суспільстві та залучення до участі у ній окремих громадян і організацій.

Впродовж березня заклади освіти громади реалізовували план проведення акції в різноманітних форматах. Надзвичайну активність проявили члени шкільних парламентів, взявши на себе ініціативу в організації та проведенні волонтерської акції. Не залишились осторонь і представники батьківських комітетів, які всебічно підтримували та допомагали. Зокрема, «родинний день» пройшов змістовно і насичено у п’ятикласників, які спільно з класним керівником організували теплу зустріч з батьками: знайомились з традиціями кожної родини, ділились захопленнями 👨‍👩‍👧‍👦.

Неабияке задоволення школярі 6 класу отримали від участі у майстер-класі, який провела мама одного з учнів для всього класного колективу. Чим не добра справа? Дітлахи виготовляли медові прянички – «голуби миру», якими посмакували самі і передали для наших захисників🕊.

📚📖«День книг»: учні 7-8 класів спільно з класними керівниками побували в бібліотеках нашої громади, де здійснили віртуальні подорожі новинками літератури, познайомилися з творчістю сучасних українських та зарубіжних письменників, читали поетичні твори і навіть грали на гітарі! Наповнившись позитивними враженнями, юні гості залишили в подарунок для бібліотеки власні книги, щоб передати частинку добра майбутнім поколінням.

🌏«День Землі»: школярі не стають осторонь питання збереження довкілля та озеленення територій. Обговорювали проблеми екології, явище екоциду, виготовили порадничок «Щоб зберегти природу, я буду…». Членами шкільного лісництва спільно з представниками Котелевської філії Полтавського лісового господарства ДП «Ліси України» висаджено молоді дерева, розвішено у лісі шпаківні🌳🌳🌳.

Різнобарвним, веселим та патріотичним виявився тиждень добра під яскравою назвою «Кольоровий тиждень доброти» в одному із закладів. Організовано акцію «Збережемо первоцвіт, хай красивим буде світ», виставку весняних виробів, фотовиставку "Жінки мого роду", завершальним акордом стало шкільне свято «Маленька господарочка»🌷👩‍🍳.

У Будинку дитячої та юнацької творчості вихованці гуртків проводили роботу з підгодівлі птахів, передувала цьому акція «Годівничка». А нещодавно відзначили День зустрічі птахів, виготовивши та розвісивши штучні будиночки для гніздівлі пташок 🪺🐦.

Та все ж, всіх учасників акції об’єднала і спільна справа – допомога військовим ЗСУ, завдяки яким ми маємо можливість навчатись, працювати, творити добрі вчинки. Тож, до «Дня благодійника»🤝 було зібрано та передано місцевим волонтерам продуктові набори, різноманітні смаколики, сувеніри-обереги, листівки з побажаннями для наших захисників💌.

Це, звичайно, не весь перелік добрих справ, до яких долучилася учнівська молодь. Це лише маленька частинка того внеску, який може робити кожен задля щасливого і мирного майбутнього. Не обов’язково робити щось масштабне – маленькі кроки наближають країну до перемоги.

Тиждень добрих справ закінчився, але не може закінчитися саме добро.



« повернутися до списку новин