Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

ВІД УСПІШНОГО ВЧИТЕЛЯ – ДО УСПІШНОГО УЧНЯ

«Від успішного вчителя –  до успішного учня» – такою була тема першого зібрання районного методичного обєднання вчителів зарубіжної літератури і російської мови у новому 2019 році.

Котелевська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 гостинно відчинила свої двері, а творчий учитель Солодун Ніна Іванівна люб’язно  запросила відвідатишкільний театр «Струни душі», керівником якого є вона сама протягом багатьох років. Учасники з цікавістю і емоційним задоволенням переглянули міні-вистави «Класична і сучасна Тетяна Ларіна», «Хамелеон», сучасний танок старшокласниць; прослухали колядки, пісню «Сильна жінка» у виконанні  Ніни Іванівни. По закінченні сфотографувалися і переглянули виставку учнівських афіш до творів зарубіжної літератури. Колегам було також запропоновано перегляд презентації з досвіду роботи вчителя і ряд цікавих практичних завдань.  Солодун Н.І. розкрила питання порядку денного «Розвиток творчих здібностей школярів засобами театрального мистецтва. З досвіду гурткової роботи», залучивши при цьому як учнів, так і вчителів. Варто сказати, що Ніна Іванівна веде гурток кілька років поспіль, так  вона втілила свою дитячу мрію – стати актором!

Перед учасниками семінару виступила вчитель Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака Махова Н.Г., яка поділилася досвідом з використання ігрових методів і прийомів навчання. Родзинкою її виступу стало завдання – написати побажання і обмінятися ним з колегою. На завершення вчитель прочитала власні віршовані рядки до уроків, які надихають її на творчість.

Активним було обговорення побаченого і почутого. Пролунало чимало добрих і захопливих слів на адресу виступаючих.

А на завершення голова районного методичного обєднання, підбиваючи підсумки зустрічі, запропонувала колегам інтерактивну вправу «УСПІХ – це…».

 Були прийняті відповідні рекомендації.

 

Євдокія Кашуба, голова РМО

 



« повернутися до списку новин