Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Про підсумки конкурсу казки

     Світ невпинно змінюється, змінюється все і всі в ньому, незмінним і незамінним супутником життя залишається казка. Вона ж супроводжує нас з раннього дитинства, веде у чарівну країну, в якій наші бажання і мрії втілюються в реальність. Про що ж мріють сучасні діти?

     З метою виявлення і підтримки талановитих дітей та учнівської молоді, сприяння розвитку української мови через призму художньої казки, становленню національної свідомості та здатності до творчої самореалізації обдарованих дітей у січні 2021 року проведено І (відбірковий) етап обласного конкурсу дитячої казки на тему «Вперед за мріями». Конкурс відбувся у молодшій (10-12 років) та середній (13-15 років) вікових групах. Цьогоріч надійшло 5 авторських творів від учнів опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака, Котелевського закладу загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів та Котелевського закладу загальної середньої освіти №4 І-ІІІ ступенів. У формі казки юні конкурсанти  втілили власне бачення добра і зла через призму фантастичних елементів, зокрема героїв своїх казок.

     Автори молодшої вікової групи представили до розгляду журі казки: Баглай Єва «Сіре вушко» (ОЗ Котелевська гімназія №1, вчитель Кашуба Є.І.), Борківець Надія «Чарівне дерево» (ОЗ Котелевська гімназія №1, вчитель Пономаренко Н.М.), Ковпак Марина «Вперед за мрією» (Котелевський ЗЗСО №2, вчитель Бєляєва О.В.), Сідько Ярослава «Незвичайні пригоди Флори» (Котелевський ЗЗСО №2, вчитель Свириденко Н.І.). Автор середньої вікової групи - Печеник Ліна написала казку «Бернардів вірус» (Котелевський ЗЗСО №4, вчитель Прядка В.А.).

Члени журі, оцінюючи роботи, врахували: яскравість художніх образів, дотримання жанрових вимог літературної казки, повноту та оригінальність розкриття теми, дотримання граматичних і стилістичних норм, відповідність вимогам оформлення робіт.

      Переможцями та призерами І (відбіркового) етапу обласного конкурсу дитячої казки стали:

- у молодшій віковій групі (10-12 років)

І місце - Борківець Надія, учениця опорного закладу Котелевська гімназія №1 імені С.А. Ковпака;

ІІ місце – Ковпак Марина, учениця Котелевського закладу загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів;

ІІ місце – Баглай Єва, учениця опорного закладу Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака;

ІІІ місце – Сідько Ярослава, учениця Котелевського закладу загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів;

- у середній віковій групі (13-15 років)

ІІ місце - Печеник Ліна, учениця Котелевського закладу загальної середньої освіти №4 І-ІІІ ступенів.

     Авторську роботу переможця І етапу - Борківець Надії було направлено на ІІ етап обласного конкурсу. За рішенням обласного журі казка «Чарівне дерево» визнана переможцем (ІІІ місце) у молодшій віковій групі, з чим ми і вітаємо Надію та її вчителя Пономаренко Наталію Михайлівну.



« повернутися до списку новин