Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Формування професійної майстерності молодих педагогів

    Кожна людина, що починає свій професійний шлях, відчуває труднощі, проблеми через відсутність необхідного досвіду. Щоб стати справжнім педагогом недостатньо аудиторних програмних знань. Професійну майстерність потрібно передавати від досвідченого фахівця до початківця.

  03 січня 2019 року у  Котелевській  ЗОШ №7  І ступеня гостинно зустрічали педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти району, які мають стаж роботи до 3 років.

Метою зібрання було: адаптація молодих педагогів до умов роботи в Новій українській школі, розширення знань вчителів про ефективні та інноваційні форми методичної роботи.

  Старшими та досвідченими колегами з Котелевської ЗОШ №7 для учасників семінару було запропоновано та проведено:

 

  • «Ранкова зустріч: що це і навіщо?» (Довгаль Л.І., учитель початкових класів);
  • Історію  школи, досягнення учнів та вчителів, педагогічний колективпрезентувала Кашуба Н.Д., директор Котелевської ЗОШ №7  І ступеня;
  • Як організуватиосвітній простір для учнів 1 класу Нової української школи (Скоромна Г.П., учитель початкових класів);
  • Тренінг для вчителів  ізрозуміння та розвитку емоційного стану учнів (Довгаль Л.І., учитель початкових класів);
  • Маніпуляції з предметами на уроках математики в 1класі (Салашна Т.І., учитель початкових класів);

   Учасники семінару мали можливість зануритися в таїну новорічно-різдвяних звичаїв та вірувань, стати учасником майстер-класу Гнилосир К.Г., учителя початкових класів цього закладу, з виготовлення різдвяних подарунків. Це особливі смаколики – «панянки» – пряники у вигляді коників, півників та дівчаток. Ця традиція передається з покоління в покоління і є суто автентичним котелевським культурним явищем. 

  Виступив перед молодими колегами переможець районного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» в номінації «Географія» Сарнавський С.П.з Козлівщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Він поділився власним досвідом участі в районному та відбірковому етапах обласного туру. Цікавою, нетрадиційною була презентація його дослідження з предмету, з якою він виступав перед обласним фаховим журі.

 

Методист РМК                                                                        Т.М.Лущенко



« повернутися до списку новин