Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Визначено кращих дослідників власного родоводу

 

    Обласний конкурс на краще родинне дерево «Нашому роду нема переводу» проводиться Полтавським обласним центром естетичного виховання учнівської молоді вже четвертий рік поспіль. І саме стільки років учні та вихованці закладів освіти нашої громади є його учасниками. Конкурс має на меті посилення ролі сім’ї у національно-патріотичному вихованні дітей, активізації їх інтересу до історії свого родоводу, народу, держави, створення умов для самовираження та самоствердження дитини.

     Історія практично кожної сім’ї несе в собі чимало таємниць, унікальні факти та відомості про її членів. Варто лише зазирнути в архіви, полистати домашні альбоми, розпитати у найстарших домочадців. Відродження інтересу до минулого своєї родини має виховувати в сучасних дітях повагу до своїх пращурів.

     Тож протягом березня-квітня 2021 року відділом освіти та молоді було проведено І (відбірковий) етап обласного конкурсу на найкраще родинне дерево «Нашому роду нема переводу». Учасниками стали вихованці закладів дошкільної освіти, учні початкових класів закладів загальної середньої освіти та Будинку дитячої та юнацької творчості.

     Цьогоріч карантин вніс свої корективи: діти працювали вдома з батьками, тому учасників стало більше, порівняно з попередніми роками. На конкурс було подано 14 робіт маленьких дослідників та їх родин із 5 закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти, серед яких 3 дитини – віком від 4 до 6 років та 11 дітей – віком від 7 до 11 років.

     Роботи, виконані в різних техніках (живопис, графіка, аплікація та ін.), відтворювали історію поколінь роду з фотографіями братів, сестер, батьків, дідусів-бабусів, прадідусів-прабабусів, зазначалися також їх імена, роки народження, професії тощо.

Визначено наступних переможців, які нагороджені дипломами відділу освіти та молоді:

 - у І віковій категорії (4-6 років):

І місце – Крамаренко Ангеліну, вихованку закладу дошкільної освіти «Барвінок»;

ІІ місце – Сідька Олександра, вихованця закладу дошкільної освіти «Пролісок»;

ІІІ місце – Паршукова Назара, вихованця закладу дошкільної освіти «Пролісок»;

- у ІІ віковій категорії (7-11 років):

І місце – Литвин Поліну, ученицю опорного закладу Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака;

І місце – Панасенка Валерія, учня опорного закладу Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака

ІІ місце – Мироненка Артура, учня Деревківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів;

ІІ місце – Шарлай Дану, ученицю Деревківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів;

ІІІ місце – Красавцеву Ольгу, ученицю опорного закладу Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака;

ІІІ місце – Сухорукову Злату, вихованку Будинку дитячої та юнацької творчості.

           Матеріали переможців, які зайняли І місця, направлено для участі у ІІ етапі конкурсу на краще родинне дерево «Нашому роду нема переводу».

      14 травня у Полтавському ОЦЕВУМі відбувся IV обласний конкурс на найкраще родинне дерево «Нашому роду нема переводу». За підсумками роботи обласного журі
Дипломом ІІ ступеня нагороджено Панасенка Валерія, учня Опорного закладу «Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака» Котелевської селищної ради Полтавського району.
Спеціальною Грамотою нагороджена Литвин Поліна, учениця Опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака Котелевської селищної ради Полтавського району.

 

 

  

 



« повернутися до списку новин