Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Семінар-практикум вчителів трудового навчання на тему «Шляхи модернізації сучасної технологічної освіти в контексті Нової української школи»

З метою підвищення рівня професійної майстерності вчителів трудового навчання закладів загальної середньої освіти району 10 січня 2019 року на базі Котелевської гімназії №1 ім. С.А.Ковпака відбувся районний семінар-практикум вчителів трудового навчання на тему «Шляхи модернізації сучасної технологічної освіти в контексті Нової української школи».

 Учасників заходу привітала Тимченко Н.М., керівник районного методичного об’єднання вчителів трудового навчання, яка окреслила коло питань, що розглядатимуться впродовж роботи семінару.

Трудове навчання в умовах освітньої реформи орієнтовано на формування в учнів ключових і предметних компетентностей, які спрямовані наблизити процес трудового навчання до життєвих потреб учня, його інтересів та природних здібностей. Розуміння змін маєоновити підходи до вивчення предметів в Новій українській школі, щоб формувати ключові компетентності. І тут трудове навчання може бути «лідером».

   Також учасникам семінару було представлена цікава розповідь про особливості виготовлення виробів технікою «ганутель» та змістовна презентація , яку підготувала для учасників семінару  вчитель Деревківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.Бондаренко Н.В.ознайомила вчителів з асортиментом виробів технікою «гантель», з інструментами і матеріалами для даної техніки, із правилами безпечної роботи і санітарно-гігієнічними вимогами, порадами як підбирати нитки для техніки «ганутель».

Ганутель - це не просто техніка, а справжнє мистецтво виготовлення різних виробів з пружинок або спіральних дротів, ниток, а також різних намистин і бісеру. Історія такої майстерності сягає своїми коренями на острів Мальта. І поступово це мистецтво було забуто. Але, як відомо, все нове - це добре забуте старе.



« повернутися до списку новин