Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Джура – це шляхетність! Джура – це відвага! Це – чесність, порядність, повага!

Сучасний зміст виховання підростаючого покоління спрямований на становлення громадянина України, патріота своєї країни, готового самовіддано розбудовувати суверенну, демократичну державу, здатного виявляти національну гідність, який знає свої права та обов’язки, цивілізовано вміє відстоювати їх, може успішно самореалізовуватися у соціумі як громадянин, носій  культури,  сім’янин,  професіонал.

Стати справжнім патріотом і глибоко полюбити свою Батьківщину можна лише тоді, якщо пізнавати красу рідного краю, знайомитись з визначними історичними подіями, культурними досягненнями своєї  Вітчизни з раннього дитинства. Саме з цією метою відділ освіти, сім’ї та молоді щорічно організовує районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який цьогоріч відбувся 10, 11 та 13 травня.

Під час урочистого відкриття привітати юних «соколят» завітали перший заступник голови Котелевської райдержадміністрації Луговий Павло Михайлович, начальник відділу освіти, сім’ї та молоді Назарко Інна Михайлівна, голова суддівської колегії Петренко Сергій Леонідович.

У конкурсних випробуваннях взяли участь 8 команд (роїв) із 8 закладів загальної середньої освіти району: «Котелевські гарди» Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака, «Козаків Великих Нащадки» Котелевської ЗОШ І–ІІІ ступенів №2, «Козацька шабля» Котелевської ЗОШ №4 І–ІІІ ступенів, «Рублівська сотня» Великорублівської ЗОШ І–ІІІ ступенів, «Козачки» Козлівщинської ЗОШ І–ІІІ ступенів, «Характерники» Милорадівської ЗОШ І–ІІІ ступенів, «Незламні» Деревківської ЗОШ І–ІІІ ступенів, «Гелонці» Більської ЗОШ І–ІІІ ступенів.

Протягом трьох днів рої виборювали право на перемогу у численних конкурсах та змаганнях за програмою гри, яка включала: «Впоряд» (стройова підготовка), стрільба з пневматичної гвинтівки, метання учбової гранати, туристсько-спортивна смуга перешкод, спортивні змагання (підтягування для хлопців, згинання та розгинання рук в упорі лежачи для дівчат), «Рятівник», інтелектуальна гра-вікторина «Відун», представлення творчо-мистецького звіту рою «Ватра. У колі друзів», «Книга звитяг».

До змагань кожна із команд та їхні виховники підійшли відповідально: продумали ройовий клич-девіз, виготовили прапори, приготували однострій. У кожній команді був свій ватажок – «ройовий» (цікавим є те, що у 3 з 8 команд цю роль виконали дівчата).

Всі учасники змагань продемонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

Проходження усіх етапів гри оцінювала суддівська колегія з числа вчителів предмету «Захист Вітчизни» та фізичної культури.

Саме на підставі підсумкового протоколу суддівської колегії  районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») переможцями визнано:

І місце – рій «Котелевські гарди» Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака;

ІІ місце – рій «Характерники» Милорадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

ІІІ місце – рій «Козаків Великих Нащадки» Котелевської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів.

У церемонії нагородження взяла участь начальник відділу освіти, сім’ї та молоді Назарко Інна Михайлівна, яка подякувала усім учасникам заходу за гарну гру, побажала успіхів, натхнення, привітала усіх переможців та нагородила грамотами.

Команда-переможець І етапу рій «Котелевські гарди» гімназії №1 достойно представили наш район у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив з 16 по 20 травня 2019 року на базі Дитячого оздоровчого табору «Горизонт» Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна Полтавської обласної ради (с. Вельбівка Гадяцького району).



« повернутися до списку новин