Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Туберкульозу—ні!

«Зупинимо туберкульоз в Україні!»—під таким гаслом у закладах освіти району проведено місячник до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз. Інформаційно-просвітницькі заходи були спрямовані на профілактику захворюваності та пропаганду здорового способу життя.

Медичними та педагогічними працівниками шкіл і дитсадків проведено цикл бесід для учнів та батьків, зокрема: «Профілактика туберкульозу», «Увага! Туберкульоз!», «Як уберегтися від біди», «Як захистити себе від туберкульозу». Учні Козлівщинської школи переглянули документальний фільм «Туберкульоз: знай, стережись, не бійся» та виставку інтернет-матеріалів «Туберкульоз—загроза людству».

Для батьків учнів Деревківської школи лікар сімейної медицини Стрілець В.Г. прочитав лекцію «Туберкульоз та його профілактика», а лікар-фтизіатр Руденко В.В. провів бесіду для учнів 7 – 8 класів Котелевської загальноосвітньої школи № 4 «Актуальність і профілактика туберкульозу».

У Котелевські школі № 2 проведено конкурс малюнків «Моє здоров’я—в моїх руках», тематичні диктанти та інформаційні хвилинки. Малюки з дитсадка «Берізка» знайомилися з правилами особистої гігієни,  переглядаючи мультиплікаційні фільми «Звички добрі та погані», «Це повинен знати кожен».

Дошкільнята з «Дзвіночка» потрапили в ігрові ситуації «Лялька-нечупара», «Що шкідливо, а що корисно», «Що буде, якщо…».

Проведені заходи—це ще одна сходинка до утвердження здорового способу життя серед дітей та молоді.



« повернутися до списку новин