Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

ШКІЛЬНА БІБЛІОТЕКА - ПРОСТІР ДЛЯ ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ

Ми, дорослі, вже звикли читати новини на просторах Інтернету, спілкуватися у месенджерах, читати електронні видання і майже забули про тиху атмосферу бібліотечного  залу та особливий  аромат паперу в поєднанні з друкарською фарбою. Та, не дивлячись на сучасний прогрес у галузі інформатизації ми, як дорослі, повинні дбати про те, щоб підростаюче покоління розвивалося в усіх напрямках. Найбільш доступним культурно-освітнім середовищем для більш ніж 1500 учнів з 5 закладів загальної середньої освіти Котелевської громади є шкільні бібліотеки.

Бібліотечний простір – це місце для навчання, для натхнення, для спілкування, для дозвілля, це своєрідний центр підтримки освітнього процесу. Функції шкільних бібліотек з часом стають все ширшими, адже там проводять різні заходи, зустрічі, презентації, акції, діють змінні та постійнодіючі виставки. А ще, бібліотека опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака у складі двадцяти пілотних бібліотек, які беруть участь у проєкті «Здорові бібліотеки» за підтримки україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

За ініціативи Всесвітньої організації ЮНЕСКО бібліотеки шкіл мають власне свято, яке відзначається щорічно в четвертий понеділок жовтня. Тож сьогодні - Міжнародний день шкільних бібліотек.

Завдяки професіоналізму наших бібліотечних працівників, їхньої праці та любові до книги, кожен школяр, тримаючи у руках джерело знань – книгу – має можливість всебічно розвиватися.



« повернутися до списку новин