Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Змагалися юні дослідники

    Епоха,  що  настала, — епоха змін, інновацій, інтелекту, — диктує свої умови життя, висуває нові вимоги до людини. Вона переконує, що найбільшою цінністю є людська особистість з її нахилами, уподобаннями, обдаруваннями.

    То ж виявлення розумової обдарованості, інтелектуальних здібностей у дітей, їх розвиток і реалізація є однією з актуальних проблем сучасної педагогіки. Саме над вирішенням даного аспекту і працюють заклади загальної середньої освіти Котелевської громади.

       Важливим складником даного питання є навчання старшокласників у Малій академії наук, де вони мають змогу самостійно конструювати свої знання, вчитися орієнтуватися в інформаційному просторі, порівнювати, аналізувати, критично мислити.

    17 грудня 2021 року було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Котелевського  наукового товариства Малої академії наук України, у якому взяли участь команди з опорного закладу Котелевської гімназії № 1 імені С.А.Ковпака та Котелевського загальноосвітнього опорного закладу  № 2 І-ІІІ ступенів Котелевської селищної ради.

    На розгляд журі подали свої науково-дослідницькі роботи 7 юних науковців, у т. ч. за  відділеннями: мовознавства (українська мова) – 2,  екології та аграрних наук (екологія) – 1, філософії та суспільствознавства (соціологія) – 1,  наук про землю (метеорологія та кліматологія) – 1, математики – 1, фізики і астрономії (теоретична фізика) - 1   

    Журі конкурсу відзначило різноманітний тематичний аспект наукових проєктів, високий рівень науково-дослідницьких робіт. Значна частина робіт побудована на місцевому матеріалі, вивчення якого та соціологічні дослідження проводилися у власних закладах загальної середньої освіти, тому висновки можна застосовувати для удосконалення освітнього процесу й під час вивчення окремих тем. Більшість учасників показали відмінне знання теми дослідження, про що свідчать відповіді на запитання членів журі, вміння спілкуватися, володіння літературним мовленням.

    За результатами оцінювання дослідницьких робіт, постерного захисту та презентації згідно рішень журі визначено переможців, які будуть представляти громаду на обласному рівні.

    Побажаємо їм успіху!



« повернутися до списку новин