Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Районний семінар для асистентів вчителів (вихователів) закладів освіти

    

 «Знедолена природою дитина не повинна знати, що вона малоздібна, що в неї слабкий розум,  слабкі сили. Виховання такої дитини повинне бути у сто разів ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим», - ці слова В.О. Сухомлинського стали гаслом у роботі багатьох педагогічних працівників, які працюють з особливими дітьми.

       Тому, з метою вдосконалення системи роботи з інклюзивної освіти, 01 листопада 2019 року на базі районного інклюзивно-ресурсного центру відбувся семінар для асистентів вчителів (вихователів) закладів дошкільної та загальної середньої освіти на тему «Роль асистента вчителя (вихователя) в організації освітнього процесу з інклюзивним навчанням». Учасників зібрання привітала директор КУ «ІРЦ» Котелевської районної ради Гронська О.В., яка коротко зупинилася на завданнях Центру та окреслила важливість командної роботи, фахової підтримки. Для ефективнішої співпраці долучилися практичний психолог закладу Даценко І.М. та вчитель-дефектолог Балала М.О.

    Під час семінару розглядались питання законодавчого підґрунтя роботи асистента вчителя, ведення документації, опрацьовувались проблемні моменти, які виникають під час виконання асистентами своїх посадових обов’язків. Надзвичайно актуальним було практичне заняття  щодо складання індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

     Наприкінці заходу педагоги поділилися власним досвідом роботи та спільно  працівниками ІРЦ окреслили шляхи подальшої співпраці у створенні необхідних умов для повноцінного розвитку дітей з особливими потребами в умовах інклюзії.



« повернутися до списку новин