Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

ПРАВА – ЗНАЄМО, ОБОВ'ЯЗКИ – ВИКОНУЄМО!

     Можна сміливо стверджувати, адже у закладах загальної середньої освіти завершився Місячник правових знань, який діяв з 01 по 30 листопада. Просто кажучи, головною метою цього щорічного заходу було прагнення перетворити права на важливий регулятор життя і поведінки учня в умовах його соціалізації.

     Правова освіта є невід’ємною частиною системи освіти, компонентом гуманітарного виховання молоді. Тож кожен заклад освіти Котелевської громади реалізував свій план заходів, спрямований на активізацію діяльності педагогічного та учнівського колективів в напрямку правових знань та правової пропаганди, виходячи з потенційних та виховних можливостей закладу.

     До проведення заходів тематичного місячника було залучено заступників директорів з виховної роботи, класних керівників, вчителів правознавства, бібліотекарів, практичних психологів, соціальних педагогів. Серед гостей, які долучилися до вказаного заходу були начальник Полтавського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» Олена Безсмертна, волонтер пробації  Петро Устимчук, начальник Котелевського бюро правової допомоги Микола Убийсобака. Школярі поповнили свої знання механізмами захисту своїх прав, згадали правила дотримання безпеки у віртуальному просторі, освоїли правові аспекти працевлаштування неповнолітніх та дізналися про вплив шкідливих звичок на правову свідомість молоді.

     Такі заходи надають учням правову інформацію практичного характеру, знайомлять з типовими для їхнього віку соціально-правовими проблемами і способами їх вирішення, спираючись на конкретні норми законодавства України. Основним завданням цього місячника було  надати цим знанням і умінням практичної спрямованості, побачити їх відбиток у позитивних проявах  правомірної поведінки учнів.

     Правовиховна робота не обмежується рамками місячника правових знань, це цілеспрямована системна робота всього педагогічного колективу, яка проводиться щоденно і є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу.



« повернутися до списку новин