Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Визначено кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням

    З метою популяризації інклюзивної освіти та поширення освітніх послуг, що гарантовані державою, які базуються на принципах недискримінації, врахування багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників протягом березня-травня 2021 року було проведено І етап обласного конкурсу «Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням». Учасниками стали 2 заклади загальної середньої освіти та 2 заклади дошкільної освіти у відповідних номінаціях.

    Учасниками конкурсу було проведено роботу щодо підготовки інформаційних матеріалів, які розкривають здобутки закладу освіти в організації та супроводі інклюзивного навчання.

    Конкурсна робота опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака висвітлює теоретичні засади та практичний досвід організації інклюзивного навчання, забезпечення безбар’єрності та доступності, створення сприятливого освітнього середовища, психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

    Матеріали Котелевського закладу загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів висвітлюють діяльність педагогічних працівників, задіяних у навчанні та позакласній діяльності дітей з особливими освітніми потребами.

    У роботі ЗДО «Пролісок» окреслено основні аспекти педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами та етапи організації інклюзивного навчання в кожній з трьох груп закладу.

    У ЗДО «Берізка» основна увага зосереджена на індивідуальній роботі, творчій діяльності дитини з особливими освітніми потребами.

    Переможцями та призерами І етапу обласного конкурсу «Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням» стали:

- у номінації «Заклад загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням»:

           І місце – опорний заклад Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака (директор Довгуша В.В.);

          ІІ місце – Котелевський заклад загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів (директор Бєляєва О.В.);

  • у номінації «Заклад дошкільної освіти з інклюзивним навчанням»:

          ІІ місце – заклад дошкільної освіти «Пролісок» (завідувач Луценко В.С).

    Конкурсну роботу опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака направлено для участі у ІІ обласному етапі.



« повернутися до списку новин