Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Для старшокласників закладів освіти Котелевської громади проведено військовий вишкіл

    Найбільш поширеною й традиційною формою навчання та виховання, де реалізовуються основні завдання з військово-патріотичного виховання, підготовки учнівської молоді  до військової служби є вивчення навчального предмета «Захист України». Як відомо, на Полтавщині запущено проєкт одноденних вишколів за ініціативи, сприяння та активної участі ГО «Вороскол», депутата Полтавської обласної ради Сергія Бульбахи та керівництва Полтавського обласного ЦТК та СП.

     Як зазначив в одному зі своїх інтерв’ю депутат обласної ради, учасник бойових дій на сході капітан запасу Сергій Бульбаха – «Потреба у більш наочно-прикладному наповненні шкільних програм щодо виховання у молоді таких чеснот, як патріотизм, громадянська активність та готовність захистити суверенітет і незалежність України визначила головну мету військово-патріотичних вишколів, які вирішено запровадити в усіх територіальних громадах області».

     02 листопада 2021 року даний захід відбувся і на Котелевщині. Для близько 100 учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти громади на базі опорного закладу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака інструктори-волонтери ГО «Вороскол» провели відкритий урок з предмета «Захист України».

     На навчальних локаціях, які розподілились на території шкільного стадіону, спортивного залу та кабінету «Захисту України», юнаки та дівчата тренувались у вправності розбирання та збирання стрілецької зброї, виконанні стрільб із пневматичної гвинтівки, поводженні зі зброєю та вибуховими пристроями, наданні домедичної допомоги.

     Варто зазначити, що до проведення військових зборів долучилися керівництво  Котелевського РТЦК та СП підполковник Віктор Талалай та майор Олександр Цигрик, які забезпечили учасників макетами вибухових пристроїв та зброєю, взяли участь у навчальних заняттях.

     Дощова погода не завадила  юнакам та дівчатам отримати первинні військові навички, адже не так часто наші школярі мають можливість попрактикуватись під керівництвом досвідчених інструкторів. Тому можна зрозуміти їхній ентузіазм та хвилювання. 

     Наприкінці заходу учні та вчителі предмета «Захист України» від організаторів отримали грамоти за відповідальне ставлення до питань військово-патріотичного виховання та проведення військово-патріотичних заходів.

     Ми зацікавлені у таких заходах, адже діти отримують нові знання, навички, досвід та починають розуміти, в якому напрямку їм рухатись далі. 



« повернутися до списку новин