Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

Вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка

        Любіть свою Батьківщину і рідну мову так, як любив … Тарас Шевченко. Для його пам’яті це буде найкращою нагородою і нерукотворним пам’ятником.

А.Р.Церетелі

    Відповідно Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 92 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2021/2022 навчальному році проходить XII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

     Це творче змагання є одним з найкращих стимулів для учнівської молоді глибоко вивчати українську мову й літературу. Конкурс дає можливість молодому поколінню звернутися до багатого мовного джерела геніального шевченкового слова.  Для кожного покоління Шевченко є чимось особливим.

     Є шанувальники творчості Шевченка серед учнів  5-11 класів закладів загальної середньої освіти Котелевської селищної ради, тож на участь у ІІ етапі надійшли заявки від 26 учасників.

Цьогоріч конкурс проходив у форматі онлайн, тож школярі виконували завдання у своїх закладах освіти за завданнями, підготовленими для кожної категорії учасників. Тематика конкурсних робіт пов’язана з творчістю Т. Шевченка, духовними цінностями українського народу.Учасники вправлялися у написанні творів-роздумів, творів – розповідей, листів, есе. Як показують завдання конкурсу, творчість Великого Кобзаря не про минуле, а про наше сьогодення.

                                           

Перевірка робіт учасників ІІ етапу конкурсу здійснювалась  членами журі - вчителями української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Котелевської громади.

 

   За результатами роботи журі ІІ етапу XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка переможці будуть нагороджені дипломами відділу освіти та молоді Котелевської селищної ради.   



« повернутися до списку новин