Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради

СМАЧНА  ВІТАМІНІЗАЦІЯ ДОШКІЛЬНЯТ ЯК ЕЛЕМЕНТ ЗБАЛАНСОВАНОГО ХАРЧУВАННЯ

     Війна змінила все, окрім найціннішого: діти, їх здоров’я та посмішка - найважливіше для нас всіх. Організм дитини потребує правильного харчування. Не можна забувати про вживання вітамінів та мікроелементів, які приймають активну участь у всіх життєво важливих функціях дитячого організму. Це є основою встановлення імунної системи.

     У закладах дошкільної освіти Котелевської громади триває літній оздоровчий період. Невід’ємною складовою повноцінного оздоровлення в цей період було і залишається  збалансоване харчування.  Діти мають змогу вживати свіжі овочі, фрукти  та ягоди (полуниця, банани, персики, груші, абрикоси, яблука), м’ясні та молочні продукти. Значення вітамінів у раціоні дітей дошкільного віку не переоцінити.  Адже так важливо кожному малюку запастися корисними вітамінами для подальшого повноцінного розвитку.

     Сьогодні вихованці закладів дошкільної освіти мали можливість поласувати популярною та дуже корисною сезонною ягодою – лохиною. Цей забарвлений в колір індиго продукт став смачним десертом для дошкільнят. Хлопчики й дівчатка із захопленням смакували такими блакитними кульками: обережно кусали кожну ягідку, роздивлялися серединку, поглядали на інших та ділилися враженнями. Діти та батьки щиро вдячні фермерському господарству «Еко-Маяк» за благодійність та можливість скуштувати таку скарбницю вітамінів та мікроелементів. Переконані, що здорові харчові звички мають формуватися з малечку і ця ягода обов’язково ввійде в раціон харчування кожного малюка.

     Тож дякуємо підприємству за турботу та дбайливе відношення до здоров’я дошкільнят і сподіваємось, що отримавши достатню кількість вітамінів, організм дитини буде краще протистояти різним вірусним та інфекційним захворюванням.

 

 



« повернутися до списку новин